10.18.2012

Patatesli Hıngel






Daha evvel hıngel tarifi vermiştim.Patatesli olandanda resmetmek istedim.Hamuru aynı içinde kıyma yerine patates var.
Hamur için:
un,su,tuz gerekli

iç harcına:                                                  sos için:
haşlanmış patates                                       tereyağı
sıvıyağ yada katıyağ                                   salça
kuru soğan                                                kırmızı biber
salça
tuz, k.biber

İç harcı için yağda soğanı kavuralım.Salçayı ilave edelim.Ardından patatesleri ekleyelim ve kavuralım.Tuzunu bahartını ilave edip ocaktan alalım.
Su,un ve tuz ile oluşturduğumuz hamuru yumaklara ayıralım.Biraz sert bir hamur olmalı.Hamuru unlayarak açalım.Çok ince olmasın ama abartılı bir kalınlıktada olmasın.Bıçak yardımı ile şekildeki gibi keselim ve üçgen kapatalım.Kapattığınız hamurları un serilmiş bir tepsiye dizebilirsiniz.
Tencerede suyu kaynatalım.Tuz ekleyelim.Kaynayan tuzlu suya hıngellerimizi atalım ve suyun üzerine çıkana kadar haşlayalım.Haşlanmış hıngelleri sarımsaklı yoğurt ve yağda kızdırılmış az salça ve kırmızı biber ile servis edelim.
Ben patatesli harca salça ve soğan eklemedim.Çünkü kızlarım o şekilde yemeyebiliyorlar.Salçalı ve soğanlı olursa çok daha lezzetli oluyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Doğal Yaşam Ve Bitkilerin Dünyası Lezzet Kervanı Yemek Tarifleri Aşkın Bebe Çocuk Örgüler Bayan Moda Örgüler Hünerli Eller Örgü Arşivi Kendin Yap Takı Tasarım Dogal Yaşam Bakım Sağlık İnci Boncuk Tak Takıştır Cici Yeni Örgüler Bayan Moda Giyim Gör Bebek Çocuk Elişi Örgüler Lezzet Deryası Yemek Tarifleri JCpenney Printable Coupons