10.10.2012

Kremalı Tavuk Çorbası


Malzemeler

500 gr tavuk
1 Adet havuç
Yarım demet maydanoz
1 Adet patates
1 Çorba kaşığı tereyağ
1 Çorba kaşığı un
3 Adet yumurta
1 Su bardağı kaşar rendesi
8 Su bardağı su
Tuz, karabiber
Tavuğun pişme süresi : 1 saat
Mutfak
Zorluk 2
Süre 30 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem

Hazırlanışı

Parçalanmış kemikli tavuk etlerini tencereye alın.
Üzerine 8 su bardağı su ilave edin.
Küçük küçük doğranmış patates, havuç, kıyılmış maydanoz ve tuz ekleyip 1 saat pişirin.
Pişen et ve sebzeleri tel süzgece boşaltıp suyunu başka bir tencereye alın.
Tavuk parçalarını alıp, etlerini küçük küçük doğrayın.
Pişen sebzeleri de süzgeçten ezerek geçirip tavuk suyuna ekleyin.
Tereyağını bir tavada eritip 1 çorba kaşığı ilave ederek pembeleştirin.
Tavuk suyundan 1-2 kepçe kadar alıp kavrulan una ekleyin ve kaynamaya bırakın.
Kaynayınca ateşten alıp yumurtaları tek tek ilave edip çırpma teliyle sürekli karıştırın.
Tenceredeki tavuk suyuna hazırladığınız karışımı ilave edip 10 dakika kaynatın.
Tavuk etlerini ekleyip karıtırın.
Bir miktar daha tuz ve karabiber ilave edip 5 dakika daha pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.
Kremalı Tavuk Çorbası yemek tarifleri

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Doğal Yaşam Ve Bitkilerin Dünyası Lezzet Kervanı Yemek Tarifleri Aşkın Bebe Çocuk Örgüler Bayan Moda Örgüler Hünerli Eller Örgü Arşivi Kendin Yap Takı Tasarım Dogal Yaşam Bakım Sağlık İnci Boncuk Tak Takıştır Cici Yeni Örgüler Bayan Moda Giyim Gör Bebek Çocuk Elişi Örgüler Lezzet Deryası Yemek Tarifleri JCpenney Printable Coupons