Malzemeler
3 Su bardağı et suyu
1 Su bardağı erişte
1 Su bardağı un
250 gr süzme yoğurt
2 Sdet yumurta
100 gr tereyağı
1 Çay kaşığı kırmızıbiber
Tuz
Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem
Hazırlanışı
Et suyunu kaynatıp, erişteyi ekleyin.
10 dakika pişirip, tencereyi ateşten indirin.
Ayrı bir tencerede 1 çorba kaşığı un, 1 yumurta ve süzme yoğurdu boza kıvanına gelinceye kadar çırpın.
Karışımı kısık ateşte kaynatın ve tuz serpin.
Kıkırdak için 1 yumurta, biraz tuz ve kalan unla katı bir hamur yoğurun.
Hamuru rulo şelinde sarın.
Küçük üçgenler kesip, bol tereyağda kavurun.
Erişteli et suyu ile boza kıvamındaki karışımı birleştirip, pişirin.
Kıkırdakları ekleyip, nane ile süsleyerek servis yapın.
Kıkırdak Çorbası yemek tarifleri
10.07.2012
Kıkırdak Çorbası
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
0 yorum:
Yorum Gönder