10.04.2012

Kara Lahana Çorbası

Malzemeler

1 Demet kara lahana
2 Çorba kaşığı tereyağı
1 Çorba kaşığı salça
Yeterince sıcak su
Tuz, karabiber
2-3 Çorba kaşığı mısır unu
1 Su bardağı haşlanmış barbunya fasulyesi
Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem

Hazırlanışı

Lahana yapraklarını yıkayıp, ince şeritler halinde doğrayın.
Eğer şeritler uzunsa ikiye kesin.
Tencerede tereyağını eritin ve lahanaları ilave edip yumuşayana dek kavurun.
Lahanalar yumuşamaya başladığında bu kez salçayı ilave edip 1-2 dakika kavurduktan sonra tencereye yeterince sıcak suyu ekleyin.
Tuzunu ve karabiberini ayarlayın.
Mısır ununu azar azar ve sürekli karıştırarak ilave edin.
Barbunya fasulyesini tencereye ilave edin.
Sürekli karıştırarak 1-2 taşım kaynatın.
Ateşten indirip kaselere boşaltın ve servis yapın.
Kara Lahana Çorbası yemek tarifleri

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Doğal Yaşam Ve Bitkilerin Dünyası Lezzet Kervanı Yemek Tarifleri Aşkın Bebe Çocuk Örgüler Bayan Moda Örgüler Hünerli Eller Örgü Arşivi Kendin Yap Takı Tasarım Dogal Yaşam Bakım Sağlık İnci Boncuk Tak Takıştır Cici Yeni Örgüler Bayan Moda Giyim Gör Bebek Çocuk Elişi Örgüler Lezzet Deryası Yemek Tarifleri JCpenney Printable Coupons