Malzemeler
2 Adet taze enginar veya konserve
2 Su bardağı su
1 Adet limon suyu
2 Çorba kaşığı un
2 Çorba kaşığı tereyağı
3 Su bardğı sıcak et suyu
Yarım demet dereotu
1 Çorba kaşığı süt kreması
4-5 Dal maydanoz
1 Çay kaşığı kırmızı tozbiber
Tuz, karabiber
Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
Taze enginarları temizleyip limon suyu ilave edilmiş 2 su bardağı suda haşlayıp delikli kepçe ile ayrı bir tabağa alın.
1.5 çorba kaşığı tereyağını kızdırıp, unu pembeleşinceye kadar karıştırarak kavurun.
Sıcak et suyunu ve enginarı haşladığınız suyu ilave edip kaynatın.
Enginarları ve kıyılmış dereotunu kaynamakta olan suya ekleyin.
Enginarlar yumuşayınca süt kreması, tuz ve karabiberi ilave edip 5 dakika daha pişirin.
Kalan tereyağını kızdırıp, kırmızı tozbiberi kavurun.
Çorbanın üzerine gezdirerek döküp kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın.
Enginar Çorbası yemek tarifleri
10.01.2012
Enginar Çorbası
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
0 yorum:
Yorum Gönder