10.01.2012

Enginar Çorbası


Malzemeler

2 Adet taze enginar veya konserve
2 Su bardağı su
1 Adet limon suyu
2 Çorba kaşığı un
2 Çorba kaşığı tereyağı
3 Su bardğı sıcak et suyu
Yarım demet dereotu
1 Çorba kaşığı süt kreması
4-5 Dal maydanoz
1 Çay kaşığı kırmızı tozbiber
Tuz, karabiber
Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem

Hazırlanışı

Taze enginarları temizleyip limon suyu ilave edilmiş 2 su bardağı suda haşlayıp delikli kepçe ile ayrı bir tabağa alın.
1.5 çorba kaşığı tereyağını kızdırıp, unu pembeleşinceye kadar karıştırarak kavurun.
Sıcak et suyunu ve enginarı haşladığınız suyu ilave edip kaynatın.
Enginarları ve kıyılmış dereotunu kaynamakta olan suya ekleyin.
Enginarlar yumuşayınca süt kreması, tuz ve karabiberi ilave edip 5 dakika daha pişirin.
Kalan tereyağını kızdırıp, kırmızı tozbiberi kavurun.
Çorbanın üzerine gezdirerek döküp kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın.
Enginar Çorbası yemek tarifleri

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Doğal Yaşam Ve Bitkilerin Dünyası Lezzet Kervanı Yemek Tarifleri Aşkın Bebe Çocuk Örgüler Bayan Moda Örgüler Hünerli Eller Örgü Arşivi Kendin Yap Takı Tasarım Dogal Yaşam Bakım Sağlık İnci Boncuk Tak Takıştır Cici Yeni Örgüler Bayan Moda Giyim Gör Bebek Çocuk Elişi Örgüler Lezzet Deryası Yemek Tarifleri JCpenney Printable Coupons