Malzemeler
1 Su bardağı nohut
6-8 Su bardağı tavuk suyu
1 Kahve fincanı pirinç
1 Adet orta boy soğan
1 Çay ufak doğranmış tavuk eti
Yarım çay kaşığı safran
4 Çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz, karabiber
Terbiyesi için :
1 Adet yumurta sarısı
Yarım limon suyu
Nohudun pişme süresi yaklaşık 1-1.5 saat
Mutfak
Zorluk 2
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem
Hazırlanışı
Nohudu akşamdan tuzlu su ile haşlayın.
Ertesi gün suyunu değiştirip, nohutlar yumuşayana dek yaklaşık 1-1.5 saat kadar pişirin.
Suyunu süzüp bekletin.
Tavuk suyunu tencereye alıp yıkanmış pirinç, ortadan bölünmüş soğan, tavuk eti, yağ, tuz, karabiber ve safranı ekleyin.
Tavuk etleri ve pirinç yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
Nohutları ilave edin.
Bu arada yumurta sarısı ve limon suyunu ayrı bir kasede çırpın.
Hazırladığınız terbiyeyi pişmekte olan çorbaya azar azar dökerek ve karıştırarak ilave edin.
Çorbayı sıcak olarak kaselere paylaştırıp dilerseniz üzerini maydanoz ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Nohutlu Gürcü Çorbası yemek tarifleri
10.30.2012
Nohutlu Gürcü Çorbası
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
0 yorum:
Yorum Gönder