10.11.2012

Mısır Çorbası

Malzemeler

500 gr dondurulmuş mısır veya 1 büyük kutu konserve mısır
3 Çorba kaşığı margarin
1 Adet küçük soğan
2 Çorba kaşığı un
4 Su bardağı süt
2 Su bardağı su, etsuyu veya tavuk suyu
(et suyu kullandığınızda yağı 2 kaşığa indirin.)
5-6 Dal maydanoz
Tuz, karabiber
Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem

Hazırlanışı

Soğanı ince yarım halka şeklinde doğrayın.
Mısırları yıkayıp süzün, yarısını robotta püre haline getirin.
Bir tencerede margarini eritin ve soğanı ekleyip, pembeleşene kadar kavurun.
Sonra unu ilave edin ve kısık ateşte un kokusu gidene kadar kavurun.
Püre haline getirdiğiniz mısırı tencereye ekleyin ve devamlı karıştırarak kısık ateşte 2 dakika pişirin.
Soğuk suyu ve sütü tencereye ekleyin iyice karıştırın.
Kaynadıktan sonra kalan tane mısırları, tuz ve karabiberi ilave edin.
10 Dakika kısık ateşte kaynadıktan sonra, servis kaselerine alın.
Üzerlerini kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın.
Mısır Çorbası yemek tarifleri

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Doğal Yaşam Ve Bitkilerin Dünyası Lezzet Kervanı Yemek Tarifleri Aşkın Bebe Çocuk Örgüler Bayan Moda Örgüler Hünerli Eller Örgü Arşivi Kendin Yap Takı Tasarım Dogal Yaşam Bakım Sağlık İnci Boncuk Tak Takıştır Cici Yeni Örgüler Bayan Moda Giyim Gör Bebek Çocuk Elişi Örgüler Lezzet Deryası Yemek Tarifleri JCpenney Printable Coupons