Su Cinlilerin de her yaptigi hemen "iN" oluyor.Farkli mutfak kültürlerini degisik pisirme usulleriyle deneyip ortaya yepyeni birsey cikarmislar gibi salinip duruyorlar.Ege mutfaginda degisik otlar ve sebzeler kullanilarak Sac Börekleri,Tava Börekleri hep yapilir.Bizim oralarda ise özellikle taze soganin bol oldugu dönemlerde cökelek ya da taze peynirinde kullanildigi börekler yapilir.Sözün özü zaten bizim mutfagimizda sebzenin ve otlarin bolca kullanildigi börek cesitleri bulunmaktadir.
2 tane pirasa
2 tane havuc
1 tane yaz kabagi
1 su bardagi kasar peyniri rendesi
3 tane yufka
tuz,karabiber,siviyag
Sebzeler yikanir ve incecik kiyilir.Siviyagda sebzeler biraz diri kalacak sekilde sotelenir.Tuzu ve karabiberi ayarlandiktan sonra sogumasi icin kenara alinir.Soguyan sebzelerin icerisine kasar peyniri eklenir.
Yufkalar üstüste konarak sigara böreklik kesilir.Yufkanin büyüklügünü istediginiz gibi ayarlayabilirsiniz.Her parcanin icerisini birer kasik sebze konulur ve yufkanin kenarlarini ice dogru iyice katlayarak sarilir.
Bol kizgin yagda kizartilir.Kizartilan her börek kagit havlunun üzerinde konarak fazla yagi alinarak servis yapilir..AFiYET OLSUN.....
0 yorum:
Yorum Gönder