10.21.2012

CiN BÖREGi;SEBZELi BÖREK



Su Cinlilerin de her yaptigi hemen "iN" oluyor.Farkli mutfak kültürlerini degisik pisirme usulleriyle deneyip ortaya yepyeni birsey cikarmislar gibi salinip duruyorlar.Ege mutfaginda degisik otlar ve sebzeler kullanilarak Sac Börekleri,Tava Börekleri hep yapilir.Bizim oralarda ise özellikle taze soganin bol oldugu dönemlerde cökelek ya da taze peynirinde kullanildigi börekler yapilir.Sözün özü zaten bizim mutfagimizda sebzenin ve otlarin bolca kullanildigi börek cesitleri bulunmaktadir.

SEBZELi BÖREK;

2 tane pirasa

2 tane havuc

1 tane yaz kabagi

1 su bardagi kasar peyniri rendesi

3 tane yufka

tuz,karabiber,siviyag


Sebzeler yikanir ve incecik kiyilir.Siviyagda sebzeler biraz diri kalacak sekilde sotelenir.Tuzu ve karabiberi ayarlandiktan sonra sogumasi icin kenara alinir.Soguyan sebzelerin icerisine kasar peyniri eklenir.

Yufkalar üstüste konarak sigara böreklik kesilir.Yufkanin büyüklügünü istediginiz gibi ayarlayabilirsiniz.Her parcanin icerisini birer kasik sebze konulur ve yufkanin kenarlarini ice dogru iyice katlayarak sarilir.

Bol kizgin yagda kizartilir.Kizartilan her börek kagit havlunun üzerinde konarak fazla yagi alinarak servis yapilir..AFiYET OLSUN.....

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Doğal Yaşam Ve Bitkilerin Dünyası Lezzet Kervanı Yemek Tarifleri Aşkın Bebe Çocuk Örgüler Bayan Moda Örgüler Hünerli Eller Örgü Arşivi Kendin Yap Takı Tasarım Dogal Yaşam Bakım Sağlık İnci Boncuk Tak Takıştır Cici Yeni Örgüler Bayan Moda Giyim Gör Bebek Çocuk Elişi Örgüler Lezzet Deryası Yemek Tarifleri JCpenney Printable Coupons