Malzemeler
1 Adet karnabahar
2 Çorba kaşığı un
2 Çorba kaşığı ayçiçek yağı
1 Çorba kaşığı margarin
1 Su bardağı süt
5 Su bardağı su
1 Kahve fincanı arpa şehriye
Yarım demet maydanoz
Tuz, kırmızı biber
Mutfak
Zorluk 1
Süre 30 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
Unu sıvı yağda altın rengini alana dek kavurun.
Üzerine suyu ve sütü boşaltıp, pürüzleri giderene dek karıştırın.
Bu arada karnabaharı küçük çiçeklere ayırın.
Tencereye arpa şehriyesi ile birlikte atın.
Kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edin.
Şehriyeler ve karnabahar piştiğinde, ateşten almadan hemen önce yarım demet maydanozu kıyıp çorbaya karıştırın ve ocaktan alın.
Üzerine dökmek için bir kaşık margarinle kırmızı biberi kızartın.
Çorbanın üzerine dökerek servis yapın.
Karnabahar Çorbası yemek tarifleri
10.04.2012
Karnabahar Çorbası
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
0 yorum:
Yorum Gönder