12.18.2008

Zeytinyağlı Patates Sarması

Malzemeler
2 Adet orta boy patates
1 Su bardağı pirinç
2 Adet soğan
2 Kahve fincanı zeytinyağı
1 Tatlı kaşığı tozşeker
Yarım demet taze nane
250 gr asma yaprağı
2 Su bardağı su
Tuz, karabiber
Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
Patateslerin kabuklarını soyup rendeleyin.
Ayıklayıp yıkadığınız pirinci bir kaba alın.
Soğanları ufak ufak doğrayıp patates, pirinç ve zeytinyağı ile karıştırın.
Tozşeker, kıyılmış nane, tuz ve karabiberi de ekleyerek tekrar karıştırın.
Asma yapraklarını hafifçe haşlayıp dolmaları sarın.
Tencereye dizip 2 su bardağı su ekleyerek kısık ateşte 25 dakika pişirin.
Soğuk olarak servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Doğal Yaşam Ve Bitkilerin Dünyası Lezzet Kervanı Yemek Tarifleri Aşkın Bebe Çocuk Örgüler Bayan Moda Örgüler Hünerli Eller Örgü Arşivi Kendin Yap Takı Tasarım Dogal Yaşam Bakım Sağlık İnci Boncuk Tak Takıştır Cici Yeni Örgüler Bayan Moda Giyim Gör Bebek Çocuk Elişi Örgüler Lezzet Deryası Yemek Tarifleri JCpenney Printable Coupons