12.18.2008

Maydanozlu Yumurta

Malzemeler
6 adet yumurta
75 gr. tereyağı
300 gr. süzme yoğurt
2 demet maydanoz
5 diş sarmısak
1 çay kaşığı mısır unu
Yeterince tuz,biber
6 adet ısıya dayanıklı porselen veya cam kase
Mutfak
Zorluk 3
Süre 25 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
Ocağın üzerine amyant bir levha kouyp ateşe dayanıklı kaselerinizi onun üzerine koyunuz.
Kaselere tereyağını eşit olarak bölünüz.
Çok hafif ateşte tereyağını eritiniz.
Her kaseye birer yumurta kırınız.
Öte yandan,süzme yoğurdu çırpınız.
Maydanozları yıkayıp ayıklayınız,ince ince kıyınız.
Çırptığınız süzme yoğurda karıştırınız.
Çok az su ve bir çay kaşığı mısır unu ilave ederek çırpınız.
Havanda dövdüğünüz sarmısakları da karıştırıp yoğurdu çırparak iyice bütünleştiriniz.
Bu karışımı,kaşıkla eşit olarak ,pişmekte olan yumurtaların sarısını bozmadan,kaselere dağıtınız.
Tuzunu,biberini ekip yumurtanın sarısı hafif sertleşince ateşten indiriniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Doğal Yaşam Ve Bitkilerin Dünyası Lezzet Kervanı Yemek Tarifleri Aşkın Bebe Çocuk Örgüler Bayan Moda Örgüler Hünerli Eller Örgü Arşivi Kendin Yap Takı Tasarım Dogal Yaşam Bakım Sağlık İnci Boncuk Tak Takıştır Cici Yeni Örgüler Bayan Moda Giyim Gör Bebek Çocuk Elişi Örgüler Lezzet Deryası Yemek Tarifleri JCpenney Printable Coupons