12.16.2008

Tavuk Sarması II

Malzemeler
1 Adet tavuk göğsü
100 gr jambon
4 Adet arpacık soğan
1 Çay bardağı konserve bezelye
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Alüminyum folyo
Tuz, karabiber
Mutfak
Zorluk 3
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
Kemikleri çıkarılmış tavuk göğsünü 2 eşit parçaya bölün.
Havan tokmağı ile hafifçe döverek inceltin.
Tuz ve karabiber serperek bekletin.
Arpacık soğanların kabuklarını soyun.
Tavaya sıvıyağı alıp, soğanlar yumuşayana dek ara sıra karıştırarak kavurun.
Janbonları küçük küçük doğrayıp, soğanlara ilave edin.
Üç dakika daha kavurup, ateşten alın.
Bezelyeleri tuz ve karabiber ederek karıştırın.
Bu malzemeyi ikiye ayırıp, bir kısmını tavuk göğsünün içine doldurup, yanlarını kapatın.
Küçük bir tepsiye sıralayın.
Üzerini alüminyum folyo ile kapatarak orta ısılı fırında göğüsler yumuşayana dek pişirin.
Fırından çıkarıp, üzerindeki folyoyu alarak tekrar fırına sürün.
Tavuk göğsünün üzeri nar gibi kızarana dek fırında tutun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Doğal Yaşam Ve Bitkilerin Dünyası Lezzet Kervanı Yemek Tarifleri Aşkın Bebe Çocuk Örgüler Bayan Moda Örgüler Hünerli Eller Örgü Arşivi Kendin Yap Takı Tasarım Dogal Yaşam Bakım Sağlık İnci Boncuk Tak Takıştır Cici Yeni Örgüler Bayan Moda Giyim Gör Bebek Çocuk Elişi Örgüler Lezzet Deryası Yemek Tarifleri JCpenney Printable Coupons