12.15.2008

Samsa Tatlısı

Malzemeler
200 gr milföy hamuru
Yarım su bardağı dövülmüş badem
2 Çorba kaşığı tozşeker
1 Adet yumurta beyazı
Şerbeti için :
1.5 Su bardağına yakın tozşeker
1 Su bardağına yakın su
Yarım limon
Mutfak
Zorluk 2
Süre 65 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
Milföy hamurunu 2 milim kalınlığında açın.
Badem, şeker ve yumurta akını karıştırıp, milföyün içine doldurun.
Rulo biçiminde sarın.
Tepsiye alıp, 45 dakika dinlendirin.
Küçük kesin.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 50 dakika pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra kaynamakta olan şerbeti dökün.
Soğuduktan sonra servis yapın.
NOT : Bu tatlının özelliği tatlı sıcakken şerbetinin de sıcak olarak üzerine dökülmesi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Doğal Yaşam Ve Bitkilerin Dünyası Lezzet Kervanı Yemek Tarifleri Aşkın Bebe Çocuk Örgüler Bayan Moda Örgüler Hünerli Eller Örgü Arşivi Kendin Yap Takı Tasarım Dogal Yaşam Bakım Sağlık İnci Boncuk Tak Takıştır Cici Yeni Örgüler Bayan Moda Giyim Gör Bebek Çocuk Elişi Örgüler Lezzet Deryası Yemek Tarifleri JCpenney Printable Coupons