12.15.2008

Künefe

Malzemeler
100 gr tel kadayıf
1 Çorba kaşığı tereyağı
1 Çorba kaşığı tozşeker
Süslemek için :
Ceviz yada antep fıstığı
Şerbeti için :
1 Su bardağı su
1 Kahve fincanı tozşeker
Mutfak
Zorluk 2
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
Öncelikle şerbetini hazırlayın.
Bunun için 1 su bardağı su ve 1 kahve fincanı tozşekeri kaynatıp, soğumaya bırakın.
Kadayıfı ince ince didin.
1 Çorba kaşığı tereyağını eritip, 1 çorba kaşığı tozşekerle karıştırın.
Kadayıfı koyacağınız kabın zeminine şekerli yağı dökün.
Ardından bir kat kadayıfı ilave edin.
Dil peynirini üzerine koyun.
Tekrar kadayıfı döşeyin.
Malzemeleri bu şekilde dizerek bitirin.
Ocakta altı hafif kızarana dek pişirin.
Ters çevirip, diğer yüzünü pişirin.
Üzerine soğuyan şerbeti gezdirin.
Dövülmüş fıstık yada ceviz serpin.
Soğuk veya ılık olarak servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Doğal Yaşam Ve Bitkilerin Dünyası Lezzet Kervanı Yemek Tarifleri Aşkın Bebe Çocuk Örgüler Bayan Moda Örgüler Hünerli Eller Örgü Arşivi Kendin Yap Takı Tasarım Dogal Yaşam Bakım Sağlık İnci Boncuk Tak Takıştır Cici Yeni Örgüler Bayan Moda Giyim Gör Bebek Çocuk Elişi Örgüler Lezzet Deryası Yemek Tarifleri JCpenney Printable Coupons