12.16.2008

Selver Paşa Tatlısı

Malzemeler
2 Su bardağı süt
3 Çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
3 Adet yumurta
1 Çorba kaşığı tozşeker
200 gr bayat ekmek içi
Şerbet için :
1.5 Su bardağı tozşeker
1 Tatlı kaşığı limon suyu
1 Su bardağı su
Mutfak
Zorluk 2
Süre 90 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
Tencereye ufalanmış ekmek içini koyup, üzerine süt ilave edin.
Sütü çektikten sonra yumurta, tozşeker ve tereyağını ekleyip iyice karıştırın.
Hazırladığınız karışımı yağlanmış tepsiye yayıp, orta ısılı fırında yaklaşık 1 saat kadar pişirin.(Pişerken kabarırsa kabaran yerleri bıçak ucuyla delin.)
Tepsiyi fırından çıkarmadan 20 dakika önce şerbeti hazırlayın.
Şeker ve suyu kaynatıp, limon suyunu ekleyin ve 10 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın.
Sıcak şerbeti fırından çıkardığınız sıcak tatlıların üzerine gezdirin.
Şerbeti iyice çekip tamamen soğuduktan sonra fıstıkla süsleyip baklava dilimi şeklinde kesin ve servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Doğal Yaşam Ve Bitkilerin Dünyası Lezzet Kervanı Yemek Tarifleri Aşkın Bebe Çocuk Örgüler Bayan Moda Örgüler Hünerli Eller Örgü Arşivi Kendin Yap Takı Tasarım Dogal Yaşam Bakım Sağlık İnci Boncuk Tak Takıştır Cici Yeni Örgüler Bayan Moda Giyim Gör Bebek Çocuk Elişi Örgüler Lezzet Deryası Yemek Tarifleri JCpenney Printable Coupons