12.15.2008

Lokma

Malzemeler
Yarım su bardağı ılık su
1 Çay kaşığı tozşeker
1 Tatlı kaşığı kuru maya
2 Su bardağı un
1 Tutam tuz
Kızartmak için sıvıyağ
Üzerine :
Pudraşekeri
Şerbeti için :
2 Su bardağı su
2 Su bardağı tozşeker
1 Çorba kaşığı limon suyu
Hamurun bekletilme süresi ; yarım saat
Mutfak
Zorluk 2
Süre 25 dk.
Kaç Kişilik 12
Yöntem
Hazırlanışı
Bir kaba ılık su, kuru maya ve tozşekeri koyun.
Maya kabarana dek bekletin.
Daha sonra geniş bir kaba alın.
Unu ilave edip yoğurun.
Eğer hamur katı olursa biraz daha ılık su ekleyin.
Üzerine bir bez 30 dakika kabarması için bekletin.
Şerbeti için su ve tozşekeri kaynatın.
İnmesine yakın limon suyunu ekleyin ve şerbeti soğumaya bırakın.
Hamurdan fındık iriliğinde parçalar koparıp, elinizle yuvarlayın.
Kızgın sıvıyağda kızartıp soğuk şerbetin içine atın.
Şerbeti iyice çekene kadar bekletin.
Daha sonra servis tabağına alıp, üzerine pudraşekeri serpin ve servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Doğal Yaşam Ve Bitkilerin Dünyası Lezzet Kervanı Yemek Tarifleri Aşkın Bebe Çocuk Örgüler Bayan Moda Örgüler Hünerli Eller Örgü Arşivi Kendin Yap Takı Tasarım Dogal Yaşam Bakım Sağlık İnci Boncuk Tak Takıştır Cici Yeni Örgüler Bayan Moda Giyim Gör Bebek Çocuk Elişi Örgüler Lezzet Deryası Yemek Tarifleri JCpenney Printable Coupons