12.15.2008

Meyveli Armut

Malzemeler
3 Adet armut
Yarım su bardağından biraz az şeker
1 Adet limon
1 Çay kaşığı vanilya
3 Su bardağı su
1 Adet kivi
1 Adet küçük elma
Yarım adet muz
Yarım adet limon
2 Adet mürdüm eriği
8-10 Adet siyah üzüm
Yarım su bardağı ahududu
Mutfak
Zorluk 2
Süre 50 dk.
Kaç Kişilik 3
Yöntem
Hazırlanışı
3 Su bardağı su dolu tencerenin içine tozşekeri ve 1 adet limonun suyunu katın.
Ocakta şeker eriyene kadar karıştırın.
Daha sonra kapağını kapatıp, kaynamaya bırakın.
Armutların kabuğunu soyun ve kaynamaya başlayan şerbetin içine yerleştirin.
Üzerine toz vanilyayı ekleyin.
Kapağını kapatıp, armutar yumuşayana dek pişirin.
Daha sonra soğumaya bırakın.
Diğer tarafta muzun, kivinin ve elmanın kabuğunu soyun.
Bu meyveleri ve erikleri bir kabın içine küçük küçük doğrayın.
Üzerine kararmamaları için yarım limon suyunu gezdirin.
Bu karışıma üzümleri de ekleyin.
Armutları tencereden alıp, her birinin üzerinden bir şapka kesin.
Armudun içini sebze oyacağı ile oyun ve içlerini çıkarın.
İçlerini çıkarırken parçalamamaya dikkat edin.
Tenceredeki şerbetin üzerine ahududuları koyun ve kısık ateşte kıvamlı bir hal alana kadar pişirin.
Oyduğunuz armutların içini meyve karışımı ile doldurun.
Üzerine şapkasını kapatın.
Yanında ahududu ile servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Doğal Yaşam Ve Bitkilerin Dünyası Lezzet Kervanı Yemek Tarifleri Aşkın Bebe Çocuk Örgüler Bayan Moda Örgüler Hünerli Eller Örgü Arşivi Kendin Yap Takı Tasarım Dogal Yaşam Bakım Sağlık İnci Boncuk Tak Takıştır Cici Yeni Örgüler Bayan Moda Giyim Gör Bebek Çocuk Elişi Örgüler Lezzet Deryası Yemek Tarifleri JCpenney Printable Coupons