12.15.2008

Matmazel Tatlısı


Malzemeler
3 Çorba kaşığı un
3 Çorba kaşığı tozşeker
4 Su bardağı süt
Yarım paket margarin
1 Adet paskalya çöreği
Çikolata sosu için :
Yarım paket margarin
2 Çorba kaşığı pudraşekeri
2 Çorba kaşığı kakao
1 Adet yumurta
Mutfak
Zorluk 2
Süre 25 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem
Hazırlanışı
3 çorba kaşığı unu teflon tencereye alın.
Tahta bir kaşıkla karıştırıp 5 dakika kavurun.
4 su bardağı sütü ve 3 çorba kaşığı tozşekeri ilave edin.
Üzeri göz göz olana dek pişirin.
Yarım paket margarini ilave edin.
Ateşten alıp 10 dakika mikserle çırpın.
1 adet paskalya çöreğini küçük parçalar halinde doğrayın ve bir tepsiye dizin.
Hazırladığınız karışımı üzerine yayın ve soğumaya bırakın.
Bu arada sosu hazırlayın.
Margarin, 2 çorba kaşığı pudraşekeri ve 2 çorba kaşığı kakaoyu eritip ateşten alın.
Yumurtayı ilave edin ve mikserle 1-2 dakika çırpın.
Sosu da soğuyan tatlının üzerine gezdirin.
Buzdolabında 1 gece bekletin.
Üzerine hindistancevizi serpin, dilimleyip servis yapın.
NOT : Paskalya çöreğini pastanelerden bulabilirsiniz.
Ayrıca bu tarifte hazır kek de kullanabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Doğal Yaşam Ve Bitkilerin Dünyası Lezzet Kervanı Yemek Tarifleri Aşkın Bebe Çocuk Örgüler Bayan Moda Örgüler Hünerli Eller Örgü Arşivi Kendin Yap Takı Tasarım Dogal Yaşam Bakım Sağlık İnci Boncuk Tak Takıştır Cici Yeni Örgüler Bayan Moda Giyim Gör Bebek Çocuk Elişi Örgüler Lezzet Deryası Yemek Tarifleri JCpenney Printable Coupons