11.28.2008

Üzümlü Kek I

Malzemeler
150 gr kuru üzüm
150 milim portakal suyu (Yarım su bardağından biraz fazla)
100 gr tereyağı veya margarin (6.5 çorba kaşığı)
225 gr un (2 su bardağı)
50 gr tozşeker (3 çorba kaşığı)
1 Çay kaşığı kabartma tozu
1 Çay kaşığı soda
1 Adet yumurta
1 Çorba kaşığı esmer şeker
Üzümlerin bekleme süresi : 2 saat
Kekin pişirilme süresi : 1 saat
Mutfak
Zorluk 1
Süre 20 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem
Hazırlanışı
Dikdörtgen bir kek kalını yağlayın.
Üzümleri portakal suyuyla karıştırarak 2 saat bekletin.
Yağ, un ve şekeri karıştırın.
Soda ve kabartma tozunu da kattıktan sonra sütü de ekleyerek bir süre el mikseri ile karıştırın.
Çırpılmış yumurtayı da bu karışıma kattıktan sonra üzümleri ilave edin.
160 dereceli fırında 1 saat pişirdikten sonra soğumaya bırakın.
İyice soğuduktan sonra kalıptan çıkararak servis yapın.
Üzümlü Kek I yemek tarifleri

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Doğal Yaşam Ve Bitkilerin Dünyası Lezzet Kervanı Yemek Tarifleri Aşkın Bebe Çocuk Örgüler Bayan Moda Örgüler Hünerli Eller Örgü Arşivi Kendin Yap Takı Tasarım Dogal Yaşam Bakım Sağlık İnci Boncuk Tak Takıştır Cici Yeni Örgüler Bayan Moda Giyim Gör Bebek Çocuk Elişi Örgüler Lezzet Deryası Yemek Tarifleri JCpenney Printable Coupons