11.28.2008

Portakallı Kek I

Malzemeler
3 Adet yumurta
7 Çorba kaşığı tozşeker
7 Çorba kaşığı un
1 Çay kaşığı kabartma tozu
1 Adet portakal kabuğu ve suyu
Şurubu için :
1 Adet portakal kabuğu rendesi
2 Adet portakal suyu
4-5 Çorba kaşığı tozşeker
Mutfak
Zorluk 1
Süre 55 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem
Hazırlanışı
Kalıbı yağlayıp, unlayın.
Fırını 180 dereceye ayarlayın.
3 adet yumurta, 7 çorba kaşığı tozşeker ve portakal kabuğu rendesini koyu krema kıvamına getirin.
İçine portakal suyu, kabartma tozu ve elenmiş unu koyup karıştırın.
Hazırladığınız hamuru kalıba boşaltıp, orta hararetli fırında(önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında) 30-40 dakika pişirin.
Soğuyunca kalıptan çıkarıp, bir servis tabağına alın.
Şurubu için ; portakal kabuğu rendesi, 2 adet portakal suyu ve 4-5 çorba kaşığı tozşekeri karıştırıp, bir taşım kaynatın.
Soğumuş kekin üzerine gezdirin.
Soğuk olarak servis yapın.
Portakallı Kek I yemek tarifleri
.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Doğal Yaşam Ve Bitkilerin Dünyası Lezzet Kervanı Yemek Tarifleri Aşkın Bebe Çocuk Örgüler Bayan Moda Örgüler Hünerli Eller Örgü Arşivi Kendin Yap Takı Tasarım Dogal Yaşam Bakım Sağlık İnci Boncuk Tak Takıştır Cici Yeni Örgüler Bayan Moda Giyim Gör Bebek Çocuk Elişi Örgüler Lezzet Deryası Yemek Tarifleri JCpenney Printable Coupons