11.28.2008

Sakızlı Pasta

Malzemeler
Yarım paket margarin
1 Su bardağı un
1 Litre süt
1 Adet damla sakızı
1 Su bardağı tozşeker
1 Paket vanilya
1 Paket kakaolu bisküvi
1 Su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık
Üzerine:
Dövülmüş ceviz veya fındık
Mutfak
Zorluk 3
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem
Hazırlanışı
Yarım paket margarini tencereye alın.
Eridikten sonra tahta kaşıkla sürekli karıştırarak, 1 su bardağı unu ilave edin.
Pembeleşen una 1 litre sütü azar azar ve karıştırmaya devam ederek ekleyin.
Süt kaynamaya başladığında 1 adet damla sakızı, 1 su bardağı şekeri ve 1 paket vanilyayı ekleyin.
Muhallebinin topaklanmaması için sürekli karıştırın.
Koyulaşarak, kıvamına gelen muhallebiyi ateşten alın.
Yüksek devire ayarlı mikserle yaklaşık 5 dakika karıştırın.
1 paket kakaolu bisküviyi blendırdan geçirin.
Fırın tepsisine şeffaf folyo döşeyin.
Üzerine un haline gelen kakaolu bisküviyi yayın.
Bisküvinin üzerine hazırladığınız sakızlı muhallebiyi dökün.
Üzerine 1 su bardağı dövülmüş fındık veya ceviz serpin.
Soğuması için buzdolabında bekletin.
Daha sonra şeffaf folyo yardımıyla rulo haline getirin.
Üzerine dövülmüş ceviz serpin.
Düzgün kesilmesi için buzlukta 20 dakika kadar bekletin.
Sakızlı Pasta yemek tarifleri

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Doğal Yaşam Ve Bitkilerin Dünyası Lezzet Kervanı Yemek Tarifleri Aşkın Bebe Çocuk Örgüler Bayan Moda Örgüler Hünerli Eller Örgü Arşivi Kendin Yap Takı Tasarım Dogal Yaşam Bakım Sağlık İnci Boncuk Tak Takıştır Cici Yeni Örgüler Bayan Moda Giyim Gör Bebek Çocuk Elişi Örgüler Lezzet Deryası Yemek Tarifleri JCpenney Printable Coupons