11.30.2008

Beyaz Turta

Malzemeler
200 gr un
400 gr şeker
50 gr margarin
100 gr hindistancevizi
1 Su bardağı süt
3 Adet yumurta
1 Paket vanilya
1 Çorba kaşığı limon suyu
200 gr çilek
Kabartama tozu

Mutfak
Zorluk 2
Süre 50 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
Şekerin yarısını, 1 yumurtayı, margarin ve vanilyayı çırpın.
Ardından elenmiş unu, sütü ve kabartma tozunu azar azar ilave edin.
24 Santim çapındaki yağlanmış kek kalıbına hazırladığınız hamuru dökün.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında yarım saat pişirin.
Fırından çıkarmadanönce turtaya bir bıçak batırarak pişip, pişmediğini kontrol edin.
Soğuduktan sonra enine iki kare kesin.
Diğer tarafta kalan şekeri 5 çorba kaşığı suyla kaynatın.
Kesinlikle karıştırmadan şekerli suyun üzerinde iri köpükler belirene dek ocakta tutun.
2 Adet yumurtanın akını bir kaba alın.
Kaynar şekerli suyu hızlı hızlı çırparak yumurtalarla karıştırın.
Sıkı bir kar haline geldiğinde hindistancevizinin büyük bir bölümünü ve limon suyunu katın.
Bu kremayı pastanın her iki katına da sürün.
Aralarına çilek koyarak iki parçayı üst üste yerleştirin.
En üste kalan hindistancevizi veya dilerseniz pudra şekeri serpin.
Önceden yıkayıp, suyu süzülmüş çileklerle süsleyin ve servis yapın.
NOT : Çilekleri kullanmadan önce 15 dakika kadar 1 su bardağı likörün içinde tutarsanız çok daha lezzetli olacaktır.
Beyaz Turta yemek tarifleri

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Doğal Yaşam Ve Bitkilerin Dünyası Lezzet Kervanı Yemek Tarifleri Aşkın Bebe Çocuk Örgüler Bayan Moda Örgüler Hünerli Eller Örgü Arşivi Kendin Yap Takı Tasarım Dogal Yaşam Bakım Sağlık İnci Boncuk Tak Takıştır Cici Yeni Örgüler Bayan Moda Giyim Gör Bebek Çocuk Elişi Örgüler Lezzet Deryası Yemek Tarifleri JCpenney Printable Coupons