Malzemeler
2 Adet ekmek hamuru
1 Kase pekmez
Yarım kase iri dövülmüş ceviz
Sıvıyağ
Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 15
Yöntem
Hazırlanışı
1 Adet ekmek hamurunu unlanmış bir zeminde bıçak sırtı kalınlığında açın.
Önce sıvıyağ sürüp, sonra 1 kase pekmezin yarısını ve yarım kase iri dövülmüş cevizin yarısını serpin.
Hamuru rulo sarın.
Rulonun iki ucunu bastırarak kapatın.
Diğer hamura da aynı işlemi uygulayın.
Ekmek hamurlarından oluşan ruloları uygun büyüklükte bir tepside pişirin.
Yağlanmış ve un serpilmiş tepsiye aldığınız ruloların üzerine biraz sıvıyağ sürün.
Önceden ısıtılmış orta dereceli fırında altı ve üstü pembeleşene kadar pişirin.
Pekmezli Rulo yemek tarifleri
11.28.2008
Pekmezli Rulo
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
0 yorum:
Yorum Gönder