11.30.2008

Antepfıstıklı Tartölet

Malzemeler
2 Su bardağı un
Yarım su bardağı pudraşekeri
2 Adet yumurta
1 Paketten 1.5 çorba kaşığı fazla margarin
Yarım paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
Bir tutam tuz
1 Çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
İçine :
200 gr dövülmüş fındık
1 Su bardağı pudraşekeri
Yarım paket vanilya
3 Adet yumurta
Yarım çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
Süslemek için :
150 gr kayısı marmelatı
Yarım su bardağı badem
1 Su bardağı dövülmüş antepfıstığı
Mutfak
Zorluk 2
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem

Hazırlanışı
Öncelikle hamuru hazırlayın.
Bunun için ; un, pudraşekeri, yumurta, margarin, vanilya, kabartma tozu, tuz ve rendelenmiş limon kabuğunu karıştırıp, yoğurun.
Hamuru 10 dakika dinlendirin.
3-4 Milim kalınlığında açın.
Hamurdan cevizden küçğük parçalar koparın.
Yuvarlayıp, kek kağıtları üzerine bastırın.
Tartölet kalıbına yerleştirin.
Çatalla üzerine delikler açın ve kayısı marmelatından sürün.
İç harcını hazırlayın.
Bunun için ; dövülmüş fındık, pudraşekeri, yumurta, rendelenmiş limon kabuğu ve vanilyayı karıştırın.
Tartöletlerin üzerine yayın.
Pembe bir renk alana dek orta ısılı fırında pişirin.
Fırından aldıktan sonra da üzerine kayısı marmelatı sürün.
Dövülmüş antepfıstığı serpın.
Bademle papatya şekli verin ve servis yapın.
Antepfıstıklı Tartölet yemek tarifleri

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Doğal Yaşam Ve Bitkilerin Dünyası Lezzet Kervanı Yemek Tarifleri Aşkın Bebe Çocuk Örgüler Bayan Moda Örgüler Hünerli Eller Örgü Arşivi Kendin Yap Takı Tasarım Dogal Yaşam Bakım Sağlık İnci Boncuk Tak Takıştır Cici Yeni Örgüler Bayan Moda Giyim Gör Bebek Çocuk Elişi Örgüler Lezzet Deryası Yemek Tarifleri JCpenney Printable Coupons