11.28.2008

Portakallı Kek II

Malzemeler
2 Adet yumurta
1.5 Su bardağı tozşeker
Yarım paket margarin
1 Adet büyük boy portakal
1 Paket kabartma tozu
2.5 Su bardağı un
90 gr çikolata
Mutfak
Zorluk 2
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 15
Yöntem
Hazırlanışı
Oda sıcaklığındaki yumurtayı 1.5 su bardağı tozşeker ile çırpın.
Eritip, soğuttuğunuz (akışkanlığını kaybetmeyecek kadar soğuttuğunuz) margarini ekleyin.
Bu arada portakalın kabuğunu rendeleyin.
Rendelediğiniz portakalın beyaz kabuklarını temizleyin.
Portakalı blendırdan geçirip, püre haline getirin.
Portakal püresini ve rendelenmiş kabukları hamura katıp, karıştırın.
Kabartma tozunu ekleyin.
Unu eleyin ve diğer malzemeye karıştırın.
Son olarak çikolatayı küçük küçük kesip, hamura katın.
Küçük kek kalıplarını hafifçe yağlayın.
Her birini dörtte biri boş kalacak şeklide doldurun.
Önceden ısıtılmış fırında içi pişene kadar bekletin.
Portakallı Kek II yemek tarifleri

.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Doğal Yaşam Ve Bitkilerin Dünyası Lezzet Kervanı Yemek Tarifleri Aşkın Bebe Çocuk Örgüler Bayan Moda Örgüler Hünerli Eller Örgü Arşivi Kendin Yap Takı Tasarım Dogal Yaşam Bakım Sağlık İnci Boncuk Tak Takıştır Cici Yeni Örgüler Bayan Moda Giyim Gör Bebek Çocuk Elişi Örgüler Lezzet Deryası Yemek Tarifleri JCpenney Printable Coupons