Malzemeler
15 gr bira mayası
1/3 Su bardağı ılık süt
3 Su bardağı un
1 Su bardağı tozşeker
2 Adet yumurta
50 gr tereyağı
2 Su bardağı ayıklanmış vişne
1 Adet yumurta sarısı
Bir tutam tuz
Mutfak
Zorluk 2
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 10
Yöntem
.
Hazırlanışı
Bira mayasını ılık sütte eritin.
Maya eridikten sonra, 1 su bardağı unu üzerine ilave edin.
Katı bir hamur yapın.
Üzerini bir peçeteyle örtüp, ılık bir yerde yarım saat bekletin.
Kalan unu, şeker, 2 adet yumurta, tereyağı ve tuzu karıştırın.
Mayalanan hamurdan küçük parçalar koparıp, bu karışımın üzerine koyup, yoğurun.
Elde ettiğiniz hamurdan da küçük parçalar koparın.
İçlerine vişneler koyup, hamuru kapatın.
Dilediğiniz bir şekil verip, yağlanmış kağıt serili tepsi üzerine koyun.
Çörekleri bu şekilde bekletin.
Kabardıkları zaman üzerlerine yumurta sarısı sürün.
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzerleri kızarana dek pişirin.
Vişneli Çörek yemek tarifleri
.
12.04.2012
Vişneli Çörek
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
0 yorum:
Yorum Gönder