12.04.2012

Limonlu Rulo Çörek

Malzemeler
15 gr yaş maya
3 Su bardağından bir parmak eksik un
1 Tutam tuz
1/3 Su bardağı tozşeker
1 Adet yumurta
Yarım su bardağı süt
50 gr margarin
İçi için :
1 Adet rendelenmiş limon kabuğu
Yarım su bardağı tozşeker
2 Çorba kaşığı mısır unu
1 Paket vanilya
50 gr margarin
Mutfak
Zorluk 2
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 10
Yöntem

.
Hazırlanışı

Yaş mayayı, çeyrek su bardağı sıcak suda eritip, 8-10 dakika bekletin.
Un, tuz ve tozşekeri bir kaba alın.
Yumurtayı, sütü, margarini, ve mayayı üzerine ekleyin.
Tüm malzemeyi birbirine karıştırın.
Kulak memesi yumuşaklığında, ele yapışmayacak şekilde bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Gerekirse azar azar un ekleyin.
Böylece kıvamını daha rahat tutturursunuz.
Hamuru yoğurduğunuz kabın üzerini bir kapakla örtün.
Serin bir yerde 6 saat bekletin.
Bu sürenin sonunda hamuru alın ve düz bir zemini hafifçe unlayın.
Merdane ile hamuru 30*50 santim büyüklüğünde bir dükdörtgen şeklinde açın.
İçi için verilen tüm malzemeyi karıştırın.
Açtığınız dikdörtgen hamurun her yerine bu harçtan sürün.
Uzun kenardan tutarak kıvırın ve rulo şekline sarın.
Ruloyu 15-16 parçaya dilimleyin.
Bu dilimleri yağlı kağıtla kaplayın ve tepsiye dilimleyin.
1 Saat tepside ılık bir yerde bekletin.
Daha sonra 200 dereceli fırında dilimler kızarana dek pişirin.
Soğuduktan sonra servis yağın.
Limonlu Rulo Çörek yemek tarifleri .

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Doğal Yaşam Ve Bitkilerin Dünyası Lezzet Kervanı Yemek Tarifleri Aşkın Bebe Çocuk Örgüler Bayan Moda Örgüler Hünerli Eller Örgü Arşivi Kendin Yap Takı Tasarım Dogal Yaşam Bakım Sağlık İnci Boncuk Tak Takıştır Cici Yeni Örgüler Bayan Moda Giyim Gör Bebek Çocuk Elişi Örgüler Lezzet Deryası Yemek Tarifleri JCpenney Printable Coupons