Malzemeler
Yarım kilo roka
1 Çorba kaşığı un
Yarım limon suyu
1 Çay kaşığı tozşeker
100 gr margarin
2 Su bardağı et suyu
4 Su bardağı su
Tuz, karabiber
Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 5
Yöntem
Hazırlanışı
Rokaları temizleyip, yıkayın.
4 Su bardağı su ile haşlayın.
Blendırdan veya tel süzgeçten geçirin.
Yağı bir tencerede eritin ve unu ilave edip, sararana dek kavurun.
Haşlanmış rokaları suyu ile birlikte karıştırarak ilave edin.
Et suyu, tuz, karabiber ve şekeri ekleyin.
Bir taşım kaynatıp, servis yapın.
Roka Çorbası yemek tarifleri
11.20.2012
Roka Çorbası
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
0 yorum:
Yorum Gönder