11.02.2012

Patatesli Pırasa Çorbası

Malzemeler

3 Adet orta boy patates
2 Adet pırasa
1 Çorba kaşığı margarin
1 Çorba kaşığı un
6 Su bardağı su
Tuz
Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem

Hazırlanışı

Patatesleri soyun.
Pırasaların başını kesin ve üst kabuklarını ayıklayın.
Küçük küçük keserek bir tencereye alın.
Üzerine su ilave edip, yumuşayana dek haşlayın.
Blendırdan geçirin veya tel süzgeçten geçirerek ezin.
Bu arada bir tencereye margarini alıp, eritin.
Unu ilave edip, hafifçe sararana dek kavurun.
Üzerine pırasa, patates ve haşlama suyunu devamlı karıştırarak ilave edin.
Unun topaklaşmamasına özen gösterin.
Tuzunu ayarlayın ve 5 dakika daha pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.
Patatesli Pırasa Çorbası yemek tarifleri

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Doğal Yaşam Ve Bitkilerin Dünyası Lezzet Kervanı Yemek Tarifleri Aşkın Bebe Çocuk Örgüler Bayan Moda Örgüler Hünerli Eller Örgü Arşivi Kendin Yap Takı Tasarım Dogal Yaşam Bakım Sağlık İnci Boncuk Tak Takıştır Cici Yeni Örgüler Bayan Moda Giyim Gör Bebek Çocuk Elişi Örgüler Lezzet Deryası Yemek Tarifleri JCpenney Printable Coupons