1.20.2012

Çiğ Börek Tarifi



Malzemeler: 4 su bardağı un su 1 yumurta tuz bir kaç damla sirke Kızartmak için sıvıyağ iç malzeme: 250 gr. kıyma 1 orta boy soğan 1/2 demet maydanoz tuz-karabiber


Hazırlanışı: Unu geniş birkaba koyup ortasına bir çukur açın biraz su, yumurta,sirke ve tuz ekleyip yoğurun, yoğunluğuna göre su eklemeye devam edin, kulak memesi kıvamına gelince orta bütüklükte bezeler kopartın. Her birini açıp içine,harçtan doldurun. Bol ve kızgın yağda pişirin.


Not: Farklı bir şekil vermek isterseniz ikiye katladığınız hamurun kenarlarını çalatta bastıra bilirsiniz.


Püf Noktası: Mutlaka ama mutlaka bol yağda ve tavayı sallayarak kızartın bu şekilde börekleriniz tam istediğiniz gibi kabaracak.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Doğal Yaşam Ve Bitkilerin Dünyası Lezzet Kervanı Yemek Tarifleri Aşkın Bebe Çocuk Örgüler Bayan Moda Örgüler Hünerli Eller Örgü Arşivi Kendin Yap Takı Tasarım Dogal Yaşam Bakım Sağlık İnci Boncuk Tak Takıştır Cici Yeni Örgüler Bayan Moda Giyim Gör Bebek Çocuk Elişi Örgüler Lezzet Deryası Yemek Tarifleri JCpenney Printable Coupons